Aminoacizii in agricultura

Previous Next

Aminoacizii in agricultura

Aminoacizii sunt molecule specifice organismelor vii.

Ele stimulează acțiunea enzimelor, compușii care stau la baza tuturor proceselor metabolice din organismele vii. Unul dintre componentele de bază ale aminoacizilor este azotul. Plantele preiau azotul din sol și îl prelucrează, prin metabolismul lor specific, transformându-l în aminoacizi. în general, aplicarea pe frunză a aminoacizilor este corelată cu cerința plantelor și în special, în etapele critice de creștere. Plantele absorb aminoacizii prin stomate, absorbția fiind proporțională cu temperatura si umiditatea mediului. Aminoacizii ajută la îmbunătățirea microflorei solului, facilitând astfel asimilarea elementelor nutritive.

ROfert Amino are ca beneficii:

-Dezvoltare puternică a suprafeței foliare;

-Mărește rezistența la boli, dăunători și variații de temperatură;

-Absorbție și translocare rapidă în plantă;

-Sistem radicular mai bine dezvoltat;

-Rol în diminuarea stresului cauzat de factorii abiotici;

-Susține absorbția macroelementelor și microelementelor;

-Reglare mai bună a diferențierii organelor de rod;

-Îmbunătățește consistența calității și cantității producției;

ROfert Romania

Inscrie-te la newsletter

Inscrie-te acum si fii primul care afla de cele mai noi promotii
Prin abonarea la newsletter confirm că am peste 16 ani.